ToppText

Enhetsfrakt 29 kr inom Sverige. Fraktfritt vid order på 1000 kr eller mer.

Martinus minnen

280 kr
Lagerstatus: I lager
Martinus egen berättelse om sin barndom och uppväxt och om de händelser som ledde fram till hans verksamhet som författare och introduktör av den kosmiska världsbilden. Boken illustreras av många bilder från Martinus liv och resor.

I en efterskrift ger Tage Buch en bild av människan Martinus och utvecklingen av arbetet under senare år.

Som trettioåring hade Martinus en djupgående andlig upplevelse, som totalt förändrade hans liv och satte honom i stånd att skapa den världsbild som har gjort hans namn känt i många länder. I sina böcker åskådliggör Martinus med hjälp av en rad vackra, färglagda symboler hur hela världsalltet utgör ett stort medvetande som omfattar allt existerande liv. Genom en lång rad ”kosmiska analyser” påvisar han hur detta allomfattande levande universum vilar på mycket bestämda orubbliga kosmiska lagar och principer.Enligt Martinus utvecklar sig jorden nu fram emot en ny andlig guldålder. Han hävdar att en ny kosmisk impuls, en kosmisk inspirationskraft, strålar in över vår planet och kommer att medföra en förvandling som inte ens den vildaste fantasi förmår föreställa sig.

Martinus säger själv om sin andliga upplevelse i företalet till Livets Bog (Livets bok):

… hos mig hade utlösts helt nya sinnesförmågor, förmågor som satte mig i stånd att – inte glimtvis, utan i ett tillstånd av permanent vaket dagsmedvetande – skåda alla de bakom den fysiska världen existerande bärande andliga krafterna, osynliga orsakerna, eviga världslagarna, grundenergierna och grundprinciperna. Tillvarons mysterium var därför inte längre något mysterium för mig.

Denna medvetandeförändring blev utgångspunkten för ett sextio år långt författarskap, som varade ända till Martinus bortgång 1981.
Specifikationer
Redaktör Sam Zinglersen
Mediatyp Häftad
Förlag Världsbild Förlag AB
Utgiven 2012-12-05
Sidantal 190
Mått 148 x 210 x 16 mm
Vikt 370 g
Språk Svenska
Artikelkod 83102
Originaltitel Martinus erindringer
ISBN 9789185132928
Titel Martinus minnen