ToppText

Enhetsfrakt 29 kr inom Sverige. Fraktfritt vid order på 1000 kr eller mer.

Förlagets syfte och historik

Världsbild förlag AB har som huvudsakligt syfte att ge ut svenska översättningar av den danske författaren Martinus böcker. Även de böcker som ännu inte är översatta till svenska kan beställas från Världsbild förlag. De danska böckerna kan också beställas direkt från Martinus Institut, Köpenhamn, som ansvarar för utgivningen och översättningen av all Martinus litteratur. Delar av litteraturen är idag översatt till ett femtontal språk och översättningen av böckerna är ett pågående arbete. Världsbild förlag ger även ut böcker av andra författare som direkt relaterar till Martinus världsbild eller som på andra sätt berör hur vi ser på världen och andra existentiella frågor.

Förlaget startades år 1953 av Nils Kalén och förlaget hette då Hälsans förlag. 1969 skänktes förlaget till dåvarande Stiftelsen Martinus Institut i Sverige och år 1989 bytte förlaget namn till Världsbild förlag. Under mer än trettio år fram till sin bortgång hösten 2007 sköttes förlagets löpande förvaltning av Jan-Erik Luft, som också ansvarade för utformningen och verkställandet av översättningarna. Hösten 2007 övertog Ulf Sandström dessa uppgifter.

Förlagets ägare Stiftelsen Martinus Kosmologi (f.d. Stiftelsen Martinus Institut i Sverige) verkar för att sprida kännedom om Martinus kosmologi och drivs, liksom Världsbild förlag, helt ideellt. Beträffande ekonomin vid bokutgivningen, så är det Martinus önskan att böckerna ska vara så billiga som det kan låta sig göras. Det ska alltså inte tjänas pengar på dem, men samtidigt ska ekonomin förstås gå ihop. En del av stiftelsens inkomster, i form av gåvor, testamenten och inkomster från aktiviteter såsom föredrag, kurser, studiecirklar, används fortlöpande för utgivning av Martinuslitteraturen.

Förlagets styrelse består av Henrik Sundström (ordförande), Ane Frostad (ledamot) och Ulf Sandström (ledamot, vd).

Världsbild förlag har under alla år funnits på Lidingö i Stockholm. Denna lokal är nu uppsagd och från våren 2008 sköts förlagets lager, distribution och försäljning av StjärnDistribution AB i Hofors. StjärnDistribution är Sveriges ledande grossist av böcker och musik inom hälsa och alternativa områden, men arbetar även med allmänlitteratur.