Sådd och skörd

Del I-III

Sådd och skörd : Del I-III
Klicka på bilden för full storlek
Busch Oscar

Lager 100+ i lager
199,00
Sådd och skörd : Del I-III

Tre fristående berättelser om människor som genom ständig pånyttfödelse kommer till insikt om att livet – med dess upplevelser av motgång och medgång – speglar deras innersta väsen. I mötet med egna handlingar växer kärlek och ljus fram ur mörkret. Vi får följa deras liv både på jorden och på ”den andra sidan”.

Vi får möta girighet och svek, svartsjuka, mord och religiös fanatism, men också oändlig generositet, tålamod och kärlek. Berättelserna visar att vi ständigt är på väg och att det bakom allt finns en kärleksfull undervisning som sakta men säkert formar oss och gör oss ödmjuka. Så småningom vågar vi blicka in i vårt eget inre utan att döma.

Boken är språkligt reviderad (något moderniserad) och baserad på utgåvan från 1906.

OSCAR BUSCH (1844-1916)
Den svenska litteraturen rymmer lite information om Oscar Busch. Det vi vet är att han levde i Sverige och var officer. Förutom böcker med militärt innehåll lämnade han efter sig en mängd teosofiska skrifter. Flera av dessa är av samma karaktär som Hur människöden tvinnas, alltså berättelser om människoöden genom flera inkarnationer. Andra är av mer analytisk art, där han redogör för teman som till exempel jordens astrala sfärer och hur dessa förhåller sig till varandra, om klotväsendets reinkarnationsprocess, och om naturens olika utvecklingsstadier. Oscar Busch nämner i flera av sina förord att hans skrifter är nedskrivna under medvetet inflytande av en ”död mans ande” eller ”avkroppsligad intelligens”. Anden dikterade för honom och Busch återgav dennes tankar med egna ord.

Fakta: Sådd och skörd
Förlag Vattumannen förlag
Mediatyp Inbunden
Sidantal 236
Språk Svenska
ISBN 9187512726
Utgiven 20101201
EAN 9789187512728
Artikelkod76418
TitelSådd och skörd : Del I-III
Övrigt